divendres, 10 d’abril del 2015

8 al 10 d'abril, 2015. 13a Fira de la recerca en directe. Parc Científic de Barcelona.

Cosmocaixa entre el 8 i l’11 d’abril de 2015. 
13a Fira de la recerca en directe. Parc Científic de Barcelona

Sortida de l'alumnat de l'INS Apel·les Mestres.
Els nostre alumnat visita la 13a Fira de la recerca en directe 2015, al Cosmocaixa.
Projecte Tàndem INS Apel·les Mestres.

8, 9 I 10 d'abril de 2015.

Durant aquest tres dies, els nostres alumnes dels quatre nivells d’ESO i de primer de Batxillerat, han tingut l’ocasió de visitar les instal·lacions de la 13ª edició de la Fira de Recerca en Directe, organitzada pel Parc Científic de Barcelona, en el marc del programa Recerca en Societat i amb el patrocini de l’Obra Social la Caixa i de l’Ajuntament de Barcelona.
Aquesta activitat està inclosa en el Projecte Tàndem que desenvolupa el nostre centre en col·laboració amb el Parc Científic de Barcelona, l’IRSI-Caixa i la Fundació Catalunya -La Pedrera.
Aquesta mostra els ha permès conèixer l’activitat de joves investigadors, els seus projectes i la metodologia i material que fan servir.
Les temàtiques han estat molt diverses: explorar en temps real què passa al voltant de l’estació submarina OBSEA, descobrir què i com menjaven els ibers, identificar les mutacions a l’ADN que provoquen una malaltia hereditària, descodificar les claus dels traductors automàtics,  desxifrar el sistema d’encriptació de la informació de l’Estació Espacial Internacional, comprovar com es generen les neurones d’un embrió de peix zebra o esbrinar quins composts cristal·litzen en forma de flor, esferes o eriçó.
Els alumnes han format petits equips per entrevistar els investigadors, gravant clips de vídeo, dels quals es farà una selecció per a la seva difusió posterior.

Esperem que aquestes activitats els hagin apropat a l’actualitat científica i potser desperti alguna vocació.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada