dilluns, 6 d’octubre del 2014

Fàrmacs i drogues a debat

Fàrmacs i drogues a debat

Les notícies sobre recerca de nous fàrmacs creen falses expectatives?


L'alumnat de l'INS Apel·les Mestres ha treballat en grup i ha redactat una carta amb les conclusions a les quals han arribat realitzant diverses activitats sobre els fàrmacs i drogues. L'alumnat ha fet sevir material d'Xplore Health.
Carta a un diari sobre les fàrmacs
Som un grup d'alumnes de batxillerat de l'INS Apel·les Mestres. Ens dirigim a vostè pel motiu de queixa per les publiccions sobre fàrmacs que redacteu al diari.
Creiem que no és convenient donar falses esperences als malalts amb notícies com: "Nova cura contra...", "Un gen que pot curar...", etc. Aquests titulars no són certs del tot, ja que gran part de les investigacions segueixen un procés i encara es necessari més temps per saber si és eficaç, segur i que tota la població hi pugui tenir accès. Heu de saber que molts dels lectors poden malinterpretar aquests tipus de notícies i crear esperances en fets no comprovats del tot.

Per això volem que abans de publicar alguna notícia sobre fàrmacs específiques i doneu tota la informació com que encara està en procés de disseny, o si està en assaig clínic, i aproximadament quan tindrem accés.

Moltes gràcies per la seva atenció.
Att alumnat de batxillerat de INS Apel·les Mestres


Es creen falses esperances sobre la producció dels fàrmacs?

Al realitzat aquest treball, relacionat amb els fàrmac, drogues i les begudes alcohòliques, anàvem discutint els conceptes que sortien, fins i tot vam realitzar un debat a classe dividida en dos temes principals, els aspectes ètics relacionats amb els fàrmac i els aspectes legals d’aquestes.

A continuació parlarem de les conclusions que hem tret al finalitzar aquest treballs.

· Es creen falses esperances sobre la producció dels fàrmacs?

Nosaltres crèiem que si, per diverses raons. Una perquè encara que els científics tinguin esperances de que arribaran a trobar aquella diana que sigui eficaç per despès elabora el fàrmacs, podria no ser així o ja en el procés d’elaboració podria haver-hi una error i per mínim que sigui tindrien que començar des del principi, això implica més temps ‘perduts’. Imagineu-vos un pacient que sap que estan en fase de desenvolupament d’un fàrmac que podria curar-lo o podria seguir vivint sense por, per exemple els malalts afectats de càncer, el seu metgi l’informa de que estan investigant un fàrmac que podria curar el càncer, el pacient torna a tenir esperances en que podria sortir d’aquesta, però el desenvolupament tarda molt i a més a més, com ja ho dèiem, pel mínim que sigui l’error haurien de començar des del principi així que el fet de que li comuniquin que la fabricació tardarà més del que pensaven seria una desgràcia pel pacient, ja que ell tenia esperances.

Un altre raó podria ser deguda a la falta d’informació, moltes vegades les persones pensen que els fàrmacs tenen un efecte en el cos, però la realitat és ben diferent. Això podria ser degut a la falta d’informació o que la persona no hagi comprès el contingut de la notícia o bé perquè esta desitjant que existeixi algun fàrmac que tingui un efecte determinat en el cos, però que en cara no existeixi i té l’esperança de que algun dia podrien fabricar-ne. Per aquest motiu també creiem que es necessari anar al metge perquè ens ho expliquin els, tot relacionat amb els fàrmacs i els efectes que tenen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada