dimarts, 12 d’abril del 2016

EPIDÈMIA OBESITAT

Qui ens diria que una de les coses que ens manté vius (l'alimentació), ens pot generar un gran problema que pot portar, fins i tot, cap a la mort?
La causa de que us parli d'aquest tema és l' obesitat i, per molt inofensiva que pot semblar a primer cop d'ull és, ara mateix, la causa que més morts prematures provoca (per davant del tabac).
Com hem arribat a aquestes xifres tan alarmants? Doncs bé, ara és el que us tractaré d'explicar de forma resumida:
  1. Els productes que s'hi venen als supermercats estàn molt més ensucrats del que pensem i això provoca el fet de retenir tants sucres que es transformen en greix.
  2. Del greix diuen que es pot cremar fent exercici físic, però això no és del tot cert ja que, segons el documental “Fed Up”, per cremar tots els sucres d'una llauna de refresc de cola, s'hauria de fer una hora i mitja de natació.
Llavors no ens extranya que l'obesitat sigui una epidèmia a escala mundial i, ara mateix, va camí d'anar cada cop pitjor.
Segons l'OMS (Organització Mundial de la Salut), que ha realitzat una projecció sobre l'índex d'obesitat a cada estat membre de l'Unió Europea per a l'any 2030, tindrem uns nombres tant alarmants com aquests:
  • Irlanda continuarà sent el país amb més índex d'obesitat de la UE, amb més d'un 60%.
  • Espanya escalarà fins a la quarta posició (de 28) amb més d'un 45% de la població obesa. És un dels estats que tindrà una pujada més alta.
  • Holanda formarà part de l'altre extrem, però en tots els països creixerà el percentatge.
Joan Parra i Juan Sobrino, 3r ESO A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada